3 Blog Pilihan Terbaik


3 Blog Pilihan Terbaik 

Sebelum membicarakan tentang blog pilihan terbaik, rasanya patut juga diketahui definisi blog secara ringkas.

Sebenarnya aku sendiri belum jelas dengan maksud sebenar blog.

Ada apa dengan Blog?
Blog (singkatan untuk web log dalam bahasa Inggeris) ialah sebuah laman web yang kemasukan-kemasukannya (entri) ditulis menurut urutan kronologi dan dipaparkan dengan tertib terbalik.

Blog memberikan ulasan atau berita mengenai sesuatu tajuk, umpamanya makanan, politik, atau berita tempatan, dengan sesetengah blog berperanan lebih sebagai buku harian peribadi dalam talian. 

Blog yang tipikal menggabungan teks, imej, dan pautan ke dalam blog, laman web, dan media lain yang berkaitan dengan topiknya. Keupayaan para pembaca untuk meninggalkan ulasan mereka dalam format interaktif merupakan ciri yang utama untuk banyak blog

Kebanyakan blog umumnya adalah blog teks, walaupun sesetengahnya bertumpu pada gambar foto (blog foto), video (vlog), muzik (blog MP3), atau audio (podcasting), dan merupakan sebahagian rangkaian media sosial yang lebih luas.


Istilah "blog" merupakan kata lakur untuk perkataan "web" dan "log" (Web log). "Blog" juga boleh digunakan sebagai kata kerja yang membawa pengertian "untuk memeliharakan atau menambahkan isi kandungan ke dalam blog.

Pada bulan Nov 2007, Technorati, enjin carian blog, sedang menjejaki melebihi 120 juta blog, meningkat dua kali ganda sejak awal Januari 2007

3 blog pilihan terbaik

3 Blog Pilihan Terbaik


  • menggunakan subdomain blogspot, blog popular politik tersohor nie berjaya menarik 40-80 ribu traffik setiap hari (amat membanggakan)
  • penulisan berkisarkan politik Malaysia keseluruhannya. tidak terlampau "kepartian"dimana dua-dua belah pihak dia hentam ...
  • pandangan peribadi aku blogger blog nie mempunyai pengalaman luas/ mendalam tentang politik
  • Pemilik : Mark Frauenfelder
  • Didirikan : January 2000
  • Penghasilan : $1 Milllion setahun
  • Topik : Komik, Fiksyen, Ilmiah, Komputer, dan Teknologi
  • Trafik : 22 juta paparan halaman dan 2.6 juta pengunjung unik
  • Kemaskini : 20-40 post sehari dengan 4 penulis bayaran
  • Sumber penghasilan : Iklan dengan Harga US $ 350 seminggu (butang kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresion

unwanted86.blogspot.com

  • blog pilihan pertama yang menarik minat aku tentang blog
  • blog sarat dengan info-info bermanfaaat
3 blog pilihan terbaik

3 Blog Pilihan Terbaik


Hadiah-hadiah Contest 3 Blog Pilihan Terbaik


Pemenang Pertama 3 Blog Pilihan Terbaik


1 × Wang Tunai RM120
1 × Penginapan 2D/1N oleh Impiana Guest House
1 × T-shirt Kufi daripada CitaReka
1 × T-shirt Mesej Islam daripada Hadi Hanafee
1 × ESP Shaklee daripada Nurqider
1 × FB Timeline Cover daripada Yaa Designs
1 × Buku Nota daripada ContengConteng
1 × Buku Kucing The Cat daripada ContengConteng
1 × Blog Review daripada Muazfaris
1 × Buku Mudahnya Menjemput Rezeki daripada Saljuhumairah
1 × Buku Menyingkap Tirai Syukur daripada Saljuhumairah
1 × Majalah Solusi daripada Saljuhumairah
1 × Ebook 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea daripada Firdaus Latib
1 × Ebook Resepi 1001 Biskut daripada Aiman Aziz

Pemenang Kedua 3 Blog Pilihan Terbaik


1 × Wang Tunai RM80
1 × T-shirt Mesej Islam daripada Hadi Hanafee
1 × Vita-Lea Shaklee daripada Nurqider
1 × FB Timeline Cover daripada Yaa Designs
1 × Buku Nota daripada ContengConteng
1 × Buku Kucing The Cat ContengConteng
1 × Buku Mudahnya Menjemput Rezeki daripada Saljuhumairah
1 × Buku Menyingkap Tirai Syukur daripada Saljuhumairah
1 × Majalah Solusi daripada Saljuhumairah
1 × Ebook Resepi 1001 Biskut daripada Aiman Aziz

Pemenang Ketiga 3 Blog Pilihan Terbaik


1 × Wang Tunai RM50
1 × Topup RM10 daripada Azri
1 × T-shirt Mesej Islam daripada Hadi Hanafee
1 × Buku Menyingkap Tirai Syukur daripada Saljuhumairah
1 × Majalah Solusi daripada Saljuhumairah
1 × Ebook Resepi 1001 Biskut daripada Aiman Aziz

Pemenang Keempat 3 Blog Pilihan Terbaik


1 × Topup RM10 daripada Azri
1 × Buku Menyingkap Tirai Syukur daripada Saljuhumairah
1 × Majalah Solusi daripada Saljuhumairah

Pemenang Kelima 3 Blog Pilihan Terbaik


1 × Topup RM10 daripada Azri
1 × Buku Menyingkap Tirai Syukur daripada Saljuhumairah
1 × Majalah Solusi daripada Saljuhumairah
5 Pemenang Saguhati akan mendapat Majalah Solusi daripada Saljuhumairah setiap seorang.



{ 20 comments.. read them below or add one }

Anisa Anuar Anisa Anuar 14/11/12 3:27 PM
wahhhhh....hebat2 blog pilihan ni
Nasir Bravo Nasir Bravo 14/11/12 4:12 PM
@anisa depa mmg hebat² belaka
Amirez Amirez 14/11/12 6:23 PM
terima kasih sebab sudi join contest ni. penyertaan lulus ;)
ohcikgu ohcikgu 14/11/12 9:24 PM
fuuhh..macam-macam blog pilihan yek..
W.HabibuRahman W.HabibuRahman 15/11/12 3:41 PM
Semoga berjaya bro.

Selongkat entri SEO banyak2 tu.kuikui.
ikaa ikaa 15/11/12 8:26 PM
wahhh untung laa ada owg review :)
Nasir Bravo Nasir Bravo 15/11/12 9:04 PM
semoga berjaya semua..x pndai pun SEO, budak baru bljr kalau salah tlong jolok kan...
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 18/11/12 4:23 PM
terbaik ..saya support semua yang bertanding .. tak mahu try SEO Extravaganza saya pula ? hehe
ohcikgu ohcikgu 25/11/12 11:03 PM
masih banyak lagi yang kena belajar lagi ni.. :(
Aril Impian Aril Impian 29/11/12 3:14 AM
hakaluka buat yag terbaik untuk contesy kududukan yang boleh pergi ada masda lagi try dapatkan first rangking good luck
CIK TOM CIK TOM 29/11/12 10:48 AM
senarai 3 blog pilihan terbaik tue cik tom xpernah jenguk lg..blh pergi bw pasni..thanks and goodluck!
sensasi2020 sensasi2020 30/11/12 11:40 PM
Gudluck, semoga dpt page 1 di google search.
Aril Impian Aril Impian 1/12/12 2:58 AM
melawat peserta-peserta disini...semoga berjaya sahabat2 semua....
BOB DJ MU BOB DJ MU 1/12/12 3:33 AM
harap harap berjaya yer dan pada semua sahabat yang menyertai k good luck
Akma Omar Akma Omar 3/12/12 3:10 AM
Tiga2 blog ni saya tak pernah visit lagi...tq sharing :)
Juan Juan 11/12/12 6:16 AM
wahhh, hampir semuanya blog saya x kenal
cmratu cmratu 11/12/12 9:27 AM
Fuh.. hebat blog ni.. tahniah.. :)
kamil salleh kamil salleh 12/12/12 2:42 PM
Salam sejahtera....
Pilihan yang terbaik...semoga berjaya.
Tak rugi menyertainya.
sensasi2020 sensasi2020 12/12/12 3:04 PM
Tahniah juga buat tuan punya blog yg sudi menganjurkan contest yg hebat ini.